Congregation Beth Elohim Sukkah
Project Use: Community
Location: Brooklyn, NY
Client: Congregation Beth Elohim
Completion Date: 2015
A composition of solid and void, resulting from careful placement of plywood panels to provide views at eye-level for passersby of all heights and ages, this Sukkah creates opportunity for light to penetrate its walls, creating interesting shadows within and on the surrounding sidewalk. The design for this temporary structure uses a structure of plywood frames, clad primarily with plywood paneling and natural material, in accordance with Jewish traditions pertaining to Sukkah-building. A portion of the interior wall is essentially a living green wall, clad in soil, plants, and moss. The Sukkah is designed to be used essentially as an outdoor room by the full range of Congregation Beth Elohim (CBE) members, including Yachad (religious school) students, families, and even small groups who sign up to have dinner with the congregation’s rabbi in the Sukkah, all for only about one week during the observance of the Jewish holiday of Sukkhot.